Τσάι - Αρωματικά φυτά και βότανα

Η εταιρία μας διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε αποξηραμένα φυτά και βότανα καθώς και ελληνικό τσάι του βουνού. Τα κυριότερα είναι:

  • τσάι του βουνού
  • μέντα
  • ρίγανη
  • εστραγκόν
  • λεβάντα
  • θυμάρι

Συσκευασία

Όλα μας τα βότανα συσκευάζονται σε γυάλινη συσκευασία κομμένα ή θρυμματισμένα (5 με 50γρ.) καθώς και σε χάρτινη ή πλαστική συσκευασία από 50γρ. μέχρι 100γρ. άκοπα (ολόκληρο το βάτανο)

Όλα τα αρωματικά φυτά και βότανα καλλιεργούνται στο κέντρο της Ελλάδος στον νομό Μαγνησίας, στους πρόποδες του ορους Όθρυς. Είναι όλα βιολογικά με ονοματεπώνυμο παραγωγού.

Το τσάι του βουνού Ανήκει στο γένος sideritis. Περιέχει πληθώρα συστατικών όπως φλαβονοειδή διτερπένια, φαινυλοπροπάνια, ιριδοειδή, μονοτερπένια. Επιδρά ευεργετικά σε – Κρυολογήματα – Φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού – Την καταπολέμηση της δυσπεψίας και των γαστρεντερικών διαταραχών θεωρείται:- Αντισπασμωδικό- Αναλγητικό- Επουλωτικό- Αντιοξειδωτικό- Αγχολυτικό

Η ρίγανη είναι κύριο συστατικό της Ελληνικής και γενικότερα της Μεσογειακής κουζίνας. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Περιέχει πτητικά έλαια, στερόλες και φλαβονοειδή. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, Ε, Κ, Α, μαγγάνιο, μαγνήσιο, ασβέστιο,ψευδάργυρο, κάλιο, νιασίνη, φώσφορο και σίδηρο καθώς και σε β-καροτίνη. Περιέχει, επίσης, λουτείνη, ζεαξανθίνη , κρυπτοξανθίνη, πινένιο, λιμονένιο, οκιμένιο, καρυοφυλλένιο και ουρσολικό και ροσμαρινικό οξύ.

Η μέντα έχει έως και 2% αιθέριο έλαιο (που περιέχει μενθόλη, μενθόνη και ιασμόνη), τανίνες και πικρό στοιχείο. Περιέχει βιταμίνη Α, C, Β12, Β3 και φολικό οξύ, μαγνήσιο και σίδηρο, ασβέστιο και μαγγάνιο. αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μεταλλικών στοιχείων όπως το κάλιο. χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.

H Λεβάντα Είναι φυτό αρωματικό – φαρμακευτικό και εκτός από αφέψημα χρησιμοποιείται πάρα πολύ και ως αιθέριο έλαιο. Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, στη σαπωνοποιία και την φαρμακοποιία. Επίσης θεωρούνται ότι ενεργούν κατά του βήχα, του άσθματος, του κοκίτη, της γρίπης και της λαρυγγίτιδας. Είναι ιδανικό για τις αϋπνίες και το στρες, βοηθά τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους Οι θεραπευτικές ιδιότητες της άγριας λεβάντας είναι αναρίθμητες.

Τα φύλλα του εστραγκόν περιέχουν ιώδιο, κάλιο και βιταμίνες Α και C. Το έγχυμα των φύλλων του μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της ναυτίας, του λόξυγκα, της αϋπνίας και δρα ως χωνευτικό, ορεκτικό και τονωτικό Το εστραγκόν θεωρείται ένα από τα πλέον χρήσιμα βότανα στη μαγειρική. Είναι αντισκορβουτικό, διουρητικό, αντιπυρετικό, ανθελμινθικό.

Το θυμάρι Περιέχει πάνω από 1% πτητικό έλαιο (περιέχει θυμόλη, καρβακρόλη,κυμόλη, λιναλόλη, βορνεόλη), πικρά στοιχεία, τανίνη, φλαβονοειδή και τριτερπενοειδή. -σκοτώνει τα μικρόβια. Η θυμόλη και βορνεόλη που περιέχει του προσδίδουν ιδιαίτερες αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες -καταπολεμά την ατονία και το άγχος, την ψυχική και σωματική εξάντληση, την κατάθλιψη και την απάθεια-μαζί με ρίγανη και μαντζουράνα αρωματίζει σούπες και σάλτσες